Overslaan en naar de inhoud gaan

5 redenen

 

Kiezen voor gas, dat is nu zeker een slimme keuze. Zo helpt gas in huis om te voldoen aan de strenge klimaatnormen, bespaar je er heel wat mee op je energiefactuur en kun je het voor ontzettend veel toepassingen gebruiken. Gustaaf Ruts vertelt alvast waarom hij nu voor gas kiest én we zetten de 5 belangrijkste redenen om nu voor gas te kiezen op een rij

1.    Duurzame keuze
Tegen 2050 wil Europa klimaatneutraal zijn en dat maakt dat we met z’n allen moeten kiezen voor groene alternatieven in onze woning. Een eerste stap is alvast nadenken over je verwarmingsinstallatie, omdat dit de grootste energieverslinder in huis is. Kiezen voor een condensatieketel op gas is alvast een duurzame keuze: gas is een betrouwbare en groene energiebron die nog jarenlang ruim voorradig zal zijn en heeft een positief effect op het milieu en de luchtkwaliteit (minder CO2-uitstoot, fijnstof en NOX-deeltjes). Bovendien wordt gas steeds groener aan de bron en spreken we over biogas. Biogas is een groen alternatief voor gas en wordt lokaal geproduceerd uit afvalstromen afkomstig van de voedingsindustrie en landbouwsector. De productie van biogas is een betaalbare oplossing om onze klimaatdoelstellingen, zowel op vlak van hernieuwbare energie als op vlak van CO2-redactie, te behalen. Verwarmen op gas is dus vast en zeker een slimme investering voor de toekomst.

2.    Budgetvriendelijke energievorm
Gas is een van de meest zuinige energievormen en zal dat ook blijven. Zowel op het vlak van aankoop als verbruik, kun je jaarlijks aanzienlijk wat euro’s besparen. Zo is gas in een jaar tijd tot liefst dertig procent goedkoper geworden, wat al snel een besparing van ruim 230 euro per jaar op je gasfactuur maakt. Wie daarnaast ook nog eens bijvoorbeeld kiest voor een nieuwe condensatieketel verbruikt tegelijkertijd liefst 40 procent minder energie. En ook dat maakt een groot verschil uit maakt op jouw energiefactuur.

3.    Combineerbaar met hernieuwbare energiebronnen
Gas kun je makkelijk combineren met hernieuwbare energiebronnen. Een combinatie die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een zonneboiler, warmtepomp, brandstofcel en/of hydride ketel in combinatie met gas zijn mogelijkheden die nu al beschikbaar zijn en er voor zorgen dat je bijna CO2-neutraal je huis verwarmt. 

4.    Verschillende toepassingen
Met gas kun je meer doen dan alleen maar je huis verwarmen. Ook rijden op gas of CNG is een zuinige, duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze. Bovendien is rijden met een voertuig op CNG goedkoper en fiscaal voordeliger want je betaalt geen BIV en jaarlijkse verkeersbelasting. Maar gas kent nog veel meer toepassingen:  zo is gas in huis ideaal om altijd en overal warm water te hebben, kun je er veilig en goedkoop mee koken in de keuken, de airco mee laten werken én zelfs het zwembad goedkoper mee verwarmen. Kortom, gas is enorm veelzijdig en draagt absoluut bij tot meer comfort binnen en buiten je huis. 

5.    Interessante premies
Nood aan een positief duwtje in de rug om definitief voor gas te kiezen? Weet dat je verschillende premies kan aanvragen die het financieel interessant maken om nu over te schakelen naar gas of om oude gastoestellen te vervangen. Zo ontvang je van gas.be een premie van minstens 500 euro bij de vervanging van je +20 jaar oude gasketel. Ook bij de distributienetbeheerders en lokale overheden zijn er mogelijkheden om premies aan te vragen. 

Vervang je oude gasketel geïnstalleerd meer dan 20 jaar geleden en bespaar € 500. Vraag hier je premie aan.