Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuigenis vervangpremie Caroline

Je komt tijdens je zoektocht naar een nieuwe thuis de ideale woning tegen, maar er is nog wat werk aan. Dat wil zeggen dat je extra tijd, en vooral ook extra budget, moet voorzien om je woning helemaal in orde te krijgen. Gelukkig heb je voor bepaalde renovatiewerken recht op een premie. Zo verving Caroline de oude gasketel in haar pas gekochte woning en kreeg ze hiervoor van Gas.be een premie van 500 euro.

Eerste eigen woning

Op haar vijfentwintigste besloot Caroline dat het tijd was om het ouderlijk nest te verlaten en ging ze op zoek naar een eigen woning. Ze vond al snel een oudere woning in Hoboken waar ze zich helemaal thuis voelde. “Bij de eerste stappen in dit huis voelde ik meteen dat het hier goed zat. Al zag ik ook wel dat er nog wat werk aan de winkel was. Vooral de oude gasketel was zeker aan vervanging toe. Die was even oud als ik”, vertelt Caroline.

Nieuwe gasketel

Voor het vervangen van de gasketel deed Caroline een beroep op haar vriendin Kelly die samen met haar papa werkt als erkend installateur. “De gasketel was een dikke 25 jaar oud. Die hebben we vervangen door een nieuwe condenserende ketel. We plaatsten ook ineens een doorstromer zodat de oude boiler op de benedenverdieping kon vervangen worden”, zegt Kelly.

Comfortabel verwarmen

Met de nieuwe toestellen kan Caroline nu elke dag comfortabel, zuinig én groen verwarmen. “De nieuwe thermostaat weet wanneer ik thuis ben en past dan de temperatuur aan. Heel gebruiksvriendelijk.” Bovendien produceert de nieuwe ketel tot 30% minder CO2 per jaar en zal Caroline zo’n 440 euro per jaar besparen op haar energiefactuur dankzij het aangepaste verbruik en de efficiënte werking van de nieuwe gasketel.

Kostenplaatje

Voor het volledige pakket betaalde Caroline 6.500 euro, inclusief de nieuwe leidingen, een nieuwe chauffage, het aan- en afkoppelen van de chauffages en het afbreken van de oude toestellen. Aangezien de oude gasketel vóór 1 januari 2000 werd geïnstalleerd, had Caroline recht op de vervangingspremie van Gas.be en daar was ze blij mee. “Dankzij Gas.be kreeg ik een premie van 500 euro en dat was zeker een positief energieduwtje in de rug.”

Erkend installateur

Voor iedereen die een oude gasketel wil vervangen, heeft Caroline nog een tip: “Werk met een erkend Cerga-installateur. Dan heb je altijd garantie en ben je gerust.” Een Cerga-installateur vinden doe je eenvoudig via de website van Gas.be. Kelly is blij dat ze als erkend installateur haar vriendin verder kon helpen. “Door voor de nieuwe condenserende gasketel te kiezen, is Caroline de komende jaren zeker safe. Gas is nog altijd een duurzame brandstof en op veel punten milieuvriendelijker dan andere brandstoffen.”

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Caroline? Ontdek haar getuigenis hier.

Kan jij ook wel een positief energieduwtje in de rug gebruiken? Aarzel dan niet om je vervangingspremie aan te vragen via de premiepagina van Gas.be.