Overslaan en naar de inhoud gaan

Gustaaf: “Ik ben Augustinus, ja dat klinkt Romeins, maar de vrienden zeggen Gustaaf. Onlangs lieten we een nieuwe verwarmingsketel installeren, en had ik het geweten, dan hadden we het veel vroeger gedaan.”

“Onze vorige ketel was eigenlijk niet zo oud, dacht ik. 30 jaar, blijkbaar is dat prehistorisch. Ik stond er ook totaal niet bij stil. Wij wasten ons tot nu dan ook voornamelijk met koud water. 

“Het ding met die ketel was: als ik me douchte, dan moesten we dat plannen. De ketel moest aangezet worden, manueel, dan pas gingen mijn vrouw en ik onder de douche. En het gebeurde dat wanneer ik klaar was, mijn vrouw geen warm water meer had. (lacht)”. 

“We zijn naar een bouwbeurs geweest, daar ons licht gaan opsteken, en daar hebben we Andrew ontmoet.”

Andrew: “Ja, Gustaaf is een toffe kerel, hij tapt al eens graag een mop. Hij is ook een mens op leeftijd. Hij had een atmosferische ketel, als je die vervangt dan verbruik je al snel 40% minder gas. Dat heb je terugverdiend op 5 à 7 jaar. Deze nieuwe ketels zijn compacter, zuiniger ook. Die moduleert, zorgt dat de stooklijn aangepast wordt.”

Gustaaf: “Een nieuwe ketel zat al langer in mijn hoofd. Ik onderhield de ketel zelf, want ik doe alles liefst zoveel mogelijk zelf. Dat is nu niet meer nodig. Andrew raadde ons aan om naar gas.be te surfen, want er is een premie van 500 euro voor ketels ouder dan 20 jaar.”.

Andrew: “Gustaaf is een vlotte kerel, die graag zelf de handen uit de mouwen steekt. Hij heeft een oudere woning die goed onderhouden is. En het cliché klopt, na het plaatsen van een nieuwe ketel horen we vaak: het is hier nog nooit zo warm geweest. Door kalkafzetting geven oudere ketels minder warmte. Je staat te douchen met koud water, maar je hebt het zelf niet door.  We hebben hier een ketel met doorstromer geplaatst. Koud water? Dat is verleden tijd.”

“Voor 3600 euro excl btw is Gustaaf gesteld. Pas op, de premie gaat daar dan nog af he. Mijn raad: zoek een lokale installateur die zijn product kent. Dan hoef je je nergens zorgen om te maken.”

Gas.be biedt je een positief energie-duwtje-in-de-rug. Vervang je + 20 jaar oude gasketel. Ontvang 500 euro en bespaar op je energiefactuur.  Ga naar premie.gas.be en vraag je premie aan.