Overslaan en naar de inhoud gaan

"Ik kijk nu al uit naar de winteravonden met ons 2."

Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin.

Lucas: Ik studeerde in Gent en op kot hadden we nog een verwarming op mazout. Het was snel duidelijk dat we bij de renovatie van ons huis daar niet zouden voor kiezen. Het lijkt me eerder een eindig verhaal, zeker als je de plannen van de overheid op lange termijn bekijkt.
 

Sofie: We hebben geen enkel moment getwijfeld om te gaan samenwonen. Eerlijk gezegd waren we het constante verhuizen toch wel wat moe. Beu om met onze toiletzak te zeulen en voortdurend onderweg te zijn. Bij mij op kot, dan weer bij zijn ouders. Bij mijn ouders. Die rust hebben we hier in ons nieuw huisje wel gevonden. Nu de renovatie rond is, kunnen we beginnen met de inrichting. En dan is het vooral uitkijken naar de momenten samen. Dekentje, filmpje en een glaasje wijn.

 

Lucas & Sofie - Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin

Loodgieter

“Sofie & Lucas moesten niet overtuigd worden om hun ketel te vervangen."

Langer gediscussieerd over de kleur van de sofa dan over de vervanging van de ketel.

Sofie: We hebben er niet lang over getwijfeld. Eigenlijk was het logisch dat we de oude gaskachels zouden vervangen door een nieuwe gascondensatieketel. Er zijn dingen waar we langer over gediscussieerd hebben. De sofa bijvoorbeeld. En over het tapijt in de slaapkamer. (lacht) De nieuwe ketel paste helemaal in ons budget. Gas is bovendien zeer energie-efficiënt en zuinig op lange termijn. Hij heeft ons goed geadviseerd want we zijn niet echt technisch aangelegd.
 

Lucas: Bovendien was de vervangpremie van 500 euro van gas.be mooi meegenomen. Maar zelfs als er geen premie was, dan hadden we onze oude gaskachels vervangen.
Heb je net als Lucas en Sofie recht op een premie voor gas?
Kijk op https://premie.gas.be/nl/premie

Tijs (installateur) Lucas en Sofie hebben me gecontacteerd en ik moest ze eigenlijk niet overtuigen om hun oude toestellen te vervangen. Ik heb ze vooral aangeraden om voor een gascondensatieketel te gaan. Hiermee kunnen ze besparen op hun energiefactuur en het zorgt voor 30% minder CO2 -uitstoot. Bovendien is zo’n oplossing compact en eenvoudig te installeren wat belangrijk is als je geen zeeën van ruimte hebt. Ze hebben me gevonden via gas.be want je kan er alle Cerga-installateurs in je buurt vinden.”