Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuigenis overstap mazout naar gas Laura en Pieter

Overschakelen van mazout naar gas?

Pieter en Laura kijken vol verwachting uit naar de komst van hun eerste kindje. Maar eerst wilden ze een deel van hun verouderde woning nog verduurzamen. Hoe ze dat deden? “Het was ons snel duidelijk dat blijven verwarmen op mazout geen duurzame keuze was voor onze toekomstige gezinssituatie”, klinkt het bij Pieter.

“Belangrijk voor ons was dat de verbouwingen die we deden niet alleen betaalbaar waren, maar ook zonder al te grote werkzaamheden konden plaatsvinden”, steekt Pieter van wal. “We wonen al een tijdje in dit arbeidershuisje en hebben wel een idee hoe we hier in de toekomst willen wonen.” “Het lijstje van wat we willen veranderen, is lang”, vult Laura aan. “Maar met de komst van ons eerste kindje stonden toch bovenaan vooral energiebesparende ingrepen, zowel met het oog op het klimaat maar toch ook op onze portemonnee.”
“De laatste keer dat we hier de mazouttank moesten laten vullen én de ketel werd nagekeken, schrokken we toch van de factuur”, zegt Pieter.

“De vakman die hiervoor langskwam vertelde ons dat gas goedkoper, gemakkelijk in onderhoud en zuinig in verbruik is. Dat overtuigde ons om over te schakelen. Mooi meegenomen was ook dat onze nieuwe gascondensatieketel minder plaats in beslag neemt, waardoor we toch wat extra bergruimte hebben, en dat we zo een steentje bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en het milieu.”

Daarom kozen Pieter en Laura voor gas:

BETAALBARE INVESTERING
Door te verwarmen met gas betalen ze minder brandstofen onderhoudskosten dan
wanneer ze verwarmen met stookolie én houden ze meer geld over voor de kinderkamer.
Bovendien hebben ze de aankoop en installatie van een gascondensatieketel dubbel zo snel terugverdiend als een stookolieketel. “Fijn was ook dat de installatie van onze verwarmingsketel op gas in één dag klaar was”, geeft Laura nog mee. “De leidingen en radiatoren konden hergebruikt worden. Alleen de behuizing van de schoorsteen moest aangepast worden, maar dat had sowieso moeten gebeuren.”

GAS IS MILIEUVRIENDELIJKER
Hun gascondensatieketel stoot tot bijna 25% minder CO2-stoffen uit én minder fijnstof en NOX-deeltjes. Overschakelen op gas draagt dus bij aan de luchtkwaliteit en het milieu.

LAGE VERBRUIKSKOSTEN
Door de oude ketel te vervangen door een gasketel met A-label, besparen ze tot 40% op hun energieverbruik.

COMBINEERBAAR MET HERNIEUWBARE ENERGIE
Doordat gas makkelijk combineerbaar is met hernieuwbare energie, laat het toe om de luchtvervuiling snel en efficiënt te doen dalen. Met groen gas en groene waterstof daalt de CO2-uitstoot nog meer.

Mazout naar gas stappenplan


Klaar om de switch te maken? Ben jij net als drie miljoen Belgen overtuigd van de vele voordelen van gas? Doe een beroep op een Cerga-installateur in de buurt en maak vlot de overstap van stookolie naar gas.